AJIM's FRIEND

Tuesday, March 20, 2018

Cinta Hati Baru.. My LOVE!

 
Gitu lah tajuk...
Mengundang kecaman gamaknya!
Baru hari tu meroyan pasal cinta yang kecundang.. Tetiba sekrang dah ada pengganti? Ko ingat kau HOT sgt yer Azim sampai ramai sgt duk tergila2 kat kau? Hahaha.. Sila berhenti berangan!

My Baby Princess

So, klu sesapa yg pernah follow my blog since 10 tahun lepas, mesti kenal sorg Baby Girl kesayangan Jim.. Well, she's not a Baby anymore.. Dah membesar jd seorang kakak yang penyayang, lemah lembut, mendengar kata, manja, bijak, comel, petah berkata2 & sensitif.. Senang kata, karakter dia tu sama sebijik macam Ateh dia lah... (Berangannnnnn tak sudah ko Jim!!)

Anyway, siapa pulak Ateh tu?? Heyyyy!! It's me lahhhhhh... I choose gelaran Ateh sbb kulit i PUTEH MELEPAK!!! Qu Puteh! Qu Puteh.. BARU LAH PUTEHHHH!! Wakakaka.. Klu kulit aku gelap, terpaksa lah gelarkan diri Pak Tam! Muahaha.. Ok merepek!

So, memandangkan Kakak dah membesar, dia pun sudah ada 2 org adik lelaki yg BUASSSSS tetapi masih comel! Hohoho!! So, let me update about them.. Penyeri keluarga kami!

1. Puteri Arina

Baby Princess dah besar.. Dah jadi Kakak!

Ok back to my Baby Girl story, Arina. She was like anak buah Ateh yg paling manja lah sebelum kewujudan adik2 dia.. Mmg semua org fokus berikan apa saja yg dia nak.. Alhamdulillah.. Dalam manja2 dia pun, dia tak jadi budak nakal atau mengada2 yang ANNOYING tu yer.. Dia manja utk dapatkan perhatian.. So, klu dia tengah bercerita & bercakap, sila fokus pada dia.. Klu tak, nnt dia marah & slumber je ckap, "Ateh ni! Arina tgh cakap, Ateh xlayan pun!!".. Haaa.. Tu ajarnya klu tak fokus kt dia.. hahaha.. As long as u just give some attention, layan je topik perbualan dia, konpem senang nk melekat berbual ngan dia.. Boleh leka dengar dia bercerita pasal sekolah & hobi dia..

Skrg Arina dh bergelar kakak & dh berusia 10thn. Cepat sungguh lah masa bergerak! Now we call her Kakak je kt umah.. Karakter dia dh berubah bila dah ada adik ni.. Kakak semakin membesar & matang.. Walaupun hari2 duk hadap Youtube dgn program Barbie Doll dia, Drama2 Melayu kt Astro Ria (Her favorite drama is SURI HATI MR PILOT!) & mainan Lego yg parent dia beli, dia dah boleh diharap & mendengar kata. Mintak tolong apa saja lah, I'allah dia cuba bantu ikut kemampuan bdk seusia dia.. hahaha.. Xkan ko nk suruh dia memasak & panjat pokok kelapa pulak yer dokkk?? Hahaha..

And surprisingly, dia ada minat in music jgk.. Pandai nyanyi yer.. Lagu2 pilihan dia bukan lagu kanak2 hokey! Dia minat lagu2 pop modern mcm Dear Future Husband (Meghan Trainor),  Sabar (Ismail Izani) & few other songs yg terlalu modern smpai Ateh pun xpernah dengar! LOL!

2. Mohd Arif

 
Si Abg Arif cucu kesayangan Atok & Wan!

Yang sorang ni lain sikit karakter dia.. Selalu  menguji kesabaran Ateh! Kadang2 tu rasa sabar tu dah senipis lapisan bawang besar tu yer.. Hahaha.. Namanya Arif.. Tapi panggilan dirumah adalah Abang.. Si abang ni cucu manja kesayangan Atok & Wan.. YA ALLAH!! Boleh mengucap panjang yer level manja dia tu! Sampai Ateh pun naik GERAMMMMMMMM je dibuatnya! Haish! Menaip ni pun dh rasa geram! CHISS!!

Yg Abg ni mmg tak makan saman & tak mendengar kata.. Kalau dia nmpak Ateh, dia boleh jeling & buat tak tau je..Or maybe dia tak sayang Ateh dia kot? Sbb Ateh selalu buli & cari gaduh ngan dia... So hati dia panasssss je bila nmpak Ateh! Hahaha...

Tahap kedegilan dia hanya boleh digambarkan sebagai NAUZUBILLAH! Ni semua sbb Atok & Wan duk manjakan dia sangat lah tu..(EHHH!! Atok & Wan yang kene!) Ape je si abang tu mintak, NAHHHHH.. terhidang depan mata mcm magic! Bila Mama dia ckap jgn mkn coklat, dia p mintak kat Wan, Wan pun bagi... Klu tak pun, dia menangis memekak2 smpai dia dapat.. Senang kata, dia xkan terima NO sebagai jawapan.. Kau larang lah mcm mana pun, klu itu yg dia nk, itu lah yg dia dapat.. Kadang2 tu dia saja amik barang2 kakak, pastu bila kakak tak nak bagi, kakak pulak yg kene marah sbb tak bagi.. Kesian Ateh tgok Kakak kene mengalah.. Well, maybe tu jgk merubah karakter kakak utk jd lebih kuat & matang utk handle situasi mcm ni.. Ateh hanya doakan moga Abg membesar jd anak yg baik & mendengar kata. Paling penting moga dia membahagiakan keluarga.. Bdk2 lelaki, biasalah nakal mcm tu kan?? Ateh dulu pun mcm tu jgk masa kecik2 dulu! KAHKAHKAH!! Skrg ko rasa lah balik Azim oiiii...

3. Asyraf Attaubaq

 
 Pencuri Hati Ateh! Gerammmmmm!!

Haaaaa!! Yang ni mmg Baby Boy manja kesayangan Ateh lah ni.. Setiap hari kene tgok gambar2 & video dia utk ubat rasa rindu! Pipi gebu mcm pau, dahi luas mcm padang golf & mata bulat yg memukau! Kalau si Abg sibuk manja ngan Atok & Wan, yg adik ni pulak mmg manja & melekat ngan Ateh je.. Bila Ateh blk keje & dia nmpak dr jauh, sakan dia merangkak laju cari Ateh. Bila dah duduk dlm dakapan Ateh, ko hulur lah tangan nk amik dia.. memang dia tak layan! Atok & Wan pun dia tak layan ok..Hamekkkk.. Hahahaha!!

Kalau sesapa yg follow my Instagram account @azim_kzaman & watch my InstaStory, mesti perasan yang aku teramat suka cium & kemam pipi gebu dia tu.. GERAMMMMMMM tau!! Asyraf ni sedang membesar & dlm proses belajar berjalan.. Cepat sgt lah dia membesar.. Ateh xpuas lagi tgok dia jd Baby.. huhuhu.. Honestly, seeing his cheeky smile, mmg cair habis lah! Ateh harap sgt Asyraf akan membesar jd anak yg baik, taat, mendengar kata & membahagiakan keluarga. Yang penting, membesar sebagai budak yang comel & kacak mcm Ateh okey! Bru kita geng!! EHHHHH!!!


So, ni lah 3 org anak buah kesayangan Ateh.. Cinta Hati sebenar! Pengubat segala kegusaran dalam hati.. Hidup ni jd colorful bila dorg ni balik Langat.. Mcm2 emosi bercampur.. It's just how you control & handle the emotion that matters.. Till we meet again in next post ya.. CHOW!

P/s: Agak2, ape yang korang nk tau? Cer komen.. hehehe..


1 comment:

Dewi Aja said...

Perkenalkan, saya dari tim kumpulbagi. Apakah Anda berencana untuk mengoleksi files menggunakan hosting yang baru?
Jika ya, silahkan kunjungi website kami http://kbagi.com/ atau www.facebook.com/kumpulbagi/ untuk info selengkapnya.
Di sana anda bisa dengan bebas share dan mendowload foto-foto keluarga dan trip, music, video, filem dll dalam jumlah dan waktu yang tidak terbatas, setelah registrasi terlebih dahulu. Gratis :)

"JANGAN MENINGGI DIRI, TAK SALAH MERENDAH DIRI"

"DON'T PRETEND LIKE A DIVA"

"BE YOUR SELF, NOT TRY TO BE LIKE OTHERS"